KURSER

Vi erbjuder både färdiga kursupplägg och kurser efter önskemål. Välkommen att boka en workshop för din grupp eller håll utkik efter kommande arrangemang här.

Polska
En dans för alla smaker och vår populäraste folkdans. Vi går igenom grunderna eller finjusterar detaljer, alltid utifrån varje individs förutsättningar. Vi tittar på hur en skapar sväng och samspel med sin meddansare och med musiken.

Halling
Hallingen är en uttrycksform där gränsen mellan musik och dans närmast upphör. Vi går igenom grunderna och fördjupar oss i sväng och musikalitet. Alla kan dansa, men det finns alltid något mer att lära sig.

Springlek
Springleken är Västerdalarnas signum. En nära släkting till polskan som kan uppträda i många olika skepnader, men alltid kännetecknas av ett påtagligt driv och mångbottnat uttryck. I sanning en urkraft i rörelse! Vi har under flera års tid studerat springleken som dans och musik och älskar att föra den kunskapen vidare.

Folkdans för nyanlända
Dans och musik är fantastiska medier för att möta människor och en kultur, att röra sig och dansa tillsammans skapar en stark känsla av gemenskap. Klas & Andreas har lång erfarenhet av att danskurser för både inhemska och utländska deltagare, i olika åldrar och sammanhang. Dansen möjliggör en ordlös kommunikation och undervisning, vilket är väldigt användbart i grupper där det saknas ett gemensamt talat språk.

Kursledarutbildning
Fokus ligger på att varje deltagare utvecklas som pedagog, oavsett om syftet är att lära dansen vidare till andra eller att möjliggöra självständig utveckling. Vi undersöker olika aspekter av dansandet som till exempel balans, tajming, sväng och musikalitet.


Information och anmälan
+46 762 78 76 75

Om du vill mejla oss, klicka på symbolen:
snabela